Welkom op website van HCC!artificiële intelligentie

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Op deze site willen we U laten zien wat de Artificiële Intelligentie interessegroep van de HCC (HCC-AI) is en waar we ons zoal mee bezig houden en gehouden hebben. Om dit duidelijk te maken, zullen regelmatig ook inhoudelijke aspecten van Artificiële Intelligentie (AI) aan bod komen. Dus ook mensen die niet direkt in ons geïnteresseerd zijn, maar wel in AI in het algemeen, zullen hier mogelijk iets van hun gading aantreffen.

 

Wat is de HCC!artificiële intelligentie interessegroep?

HCC!artificiële intelligentie (of kortweg: HCC!AI) is een van de zgn. interessegroepen van HCC, de vereniging van computergebruikers (voorheen zeer toepasselijk gewoon Hobby Computer Club geheten). Zoals de naam al aangeeft, houden wij ons bezig met artificiële intelligentie.

 

Wat is dat, Artificiële Intelligentie?

Artificiële Intelligentie (ook wel: kunstmatige intelligentie) probeert computers slimmer te maken. Daarbij wordt vaak met een scheef oog gekeken naar hoe mensen problemen oplossen, of naar hoe dingen functioneren in de natuur. Zo zijn er technieken ontwikkeld als neurale netwerken, expertsystemen, genetische algoritmen, fuzzy logic (vage logica), intelligent agents, en zwermintelligentie. Ze vinden een praktische toepassing o.a. bij het automatiseren en ondersteunen van waarnemings-, besturings- en beslissingstaken.

Een sterk verwant onderwerp is artificial life (AL), dat zich bezig houdt met het simuleren van complexe systemen uit de biologie, zoals evolutie, ecosystemen, of "kuddegedrag".

 

Wat doet HCC!artificiële intelligentie?

Laten we eerst eens vertellen wat HCC!artificiële intelligentie niet voor je doet. Wij zijn geen alwetende experts, die iedere willekeurige vraag op AI-gebied kunnen beantwoorden. En wie een probleem heeft dat misschien met AI kan worden opgelost, kan beter niet gaan zitten wachten tot wij dat voor hem of haar gaan doen. Om jouw kennis over AI te vergroten en eventueel problemen met behulp van AI op te lossen zul je zelf met AI aan de slag moeten gaan. Alleen op die manier leer je praktische vaardigheden aan, zullen de abstracte begrippen en methoden uit de AI concrete inhoud krijgen, wordt kennis "van horen zeggen" omgezet in eigen ervaring, en kom je er achter wat je (nog) niet weet.

Dat kost natuurlijk tijd en moeite; maar HCC!artificiële intelligentie kan je daarbij wel behulpzaam zijn. Ons doel is de leden te stimuleren en ondersteunen bij het opdoen, en uitwisselen, van kennis en ervaring op AI-gebied. Dat kan zowel individueel gebeuren als in werk-, studie- en projektgroepen.

Het kernpunt van onze activiteiten zijn onze maandelijkse bijeenkomsten; wie maximaal profijt wil trekken van het HCC!artificiële intelligentie lidmaatschap, doet er goed aan regelmatig naar onze bijeenkomsten te komen. Daarnaast zijn we gewoonlijk ook aanwezig op grotere HCC-evenementen. Degenen die niet naar bijeenkomsten kunnen of willen komen, kunnen op de hoogte blijven van onze aktiviteiten door zich aan te melden voor onze regelmatig verschijnende nieuwsbrief (via het menu-item bovenaan deze pagina), of door deze website in de gaten te houden.

 

Hoe word je lid?

Om lid te worden van HCC!artificiële intelligentie moet U lid zijn (of worden) van HCC, de vereniging van computergebruikers. Aanmelden voor HCC kan via het menu-item HCC → Lid worden bovenaan deze pagina. Bent u HCC-lid, dan kunt u zich aanmelden voor onze interessegroep via HCC → Mijn gegevens → Mijn groeperingen.

 

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!artificieleintelligentie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden