Het is U misschien al wel opgevallen: onze website heeft een nieuw uiterlijk. De marketing-goeroes van ons "moederbedrijf" HCC hebben namelijk verzonnen dat alle groeperings-sites een eensgezinde "uitstraling" naar de buitenwereld toe moeten tonen, omdat dat mogelijk het voortbestaan van onze hobbyclub zou kunnen verzekeren. Het zal wel. Om op een oude reclameslogan te variëren: "Gelukkig hebben wij meer verstand van AI!"

Hoe dan ook, de opdracht was, en is, om onze site in het keurslijf van een Joomla-template te persen. Daar gaat een hoop werk in zitten. Een belangrijk deel van de inhoud van de oude site is door HCC!Hobbynet overgezet, en daarvoor zijn we ze zeer erkentelijk. Maar er is wel een forse reorganisatie nodig. De door Hobbynet geconstrueerde template, met een "hoofdmenu" bovenaan elke pagina en allerlei standaard-items aan de rechterzijde (waaronder veel links naar elders op de HCC-site), ziet er misschien wel wat gelikter uit — over smaak valt eindeloos te twisten —, maar het kost zeeën van tijd om er als webmaster mee om te leren gaan, en slapeloze nachten om te bedenken hoe we onze interessegroep optimaal in dit format kunnen presenteren. En dan moeten die ideeën ook nog eens daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Om een lang verhaal kort te maken: de reorganisatieslag is nog in volle gang, en zal, ondanks de druk die is uitgeoefend om de site vóór 1 juli 2020 klaar te hebben, zeker nog maanden — zo niet jaren — in beslag nemen. (En, om heel eerlijk te zijn: een gedeelte daarvan valt eigenlijk wel onder de kop "achterstallig onderhoud".) Tot die tijd zult U wat geduld moeten hebben.

En nu ik het toch over geduld heb: omdat de nieuwe Joomla-site wat ingewikkelder in elkaar zit, zal uw webbrowser misschien wat meer tijd nodig hebben om de pagina's te laden dan bij onze bloedsnelle oude, simpele HTML-site. Hopelijk niet zozeer dat het irritant wordt, maar waarschijnlijk wel merkbaar bij oudere computers of minder goede WIFI-verbindingen.

Tot slot nog het volgende: de Joomla-site maakt het mogelijk om informatie alleen zichtbaar te maken voor HCC-leden, of zelfs alleen voor leden van onze AI-interessegroep. Het zal een waarschijnlijk een regelmatig terugkerend discussiepunt in het AI-bestuursoverleg worden of, hoe, en voor welke informatie van deze gelegenheid gebruik zal worden gemaakt. Voorlopig zijn er, deels als experiment, twee onderdelen van het hoofdmenu (bovenaan de pagina) "achter de login" geplaatst: Hulpbronnen, waarachter op dit moment nog geen informatie staat, is alleen zichtbaar voor HCC-leden; en Archief, met een schier eindeloze rij oude bijeenkomstverslagen en een zeer onvolledig overzicht van ons oude tijdschrift "Kennisgeving", is alleen te raadplegen door AI-leden.

Hopelijk keert U regelmatig naar deze site terug — niet zozeer om te zien hoe de reorganisatie van oude informatie vordert (of juist niet vordert), maar vooral om het nieuws over onze activiteiten te volgen, en om U te verdiepen in de artikelen, programma's, presentaties, en andere dingen die daarvan het resultaat zijn!